![]() |
Yaşmaklı Enginar Dolması
Yaşmaklı Enginar Dolması Tarifi - Yaşmaklı Enginar Dolması Yapılışı - Yaşmaklı Enginar Dolması Malzemeleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemesi: 200 gr. kıyma 6 adet enginar 2 yemek kaşığı pirinç 1 adet kuru soğan 10 adet arpacık soğan 2 adet havuç 2 yemek kaşığı sıvıyağ Karabiber Tuz Süslemek için: Yarım demet dereotu Yarım limon Tarifi: • Enginarın kararmaması için limonla ovalayıp tepsiye sıralayın. • Kıyma, tavla zarı formunda doğranmış kuru soğan, pirinç, karabiber ve tuzu karıştırıp yoğurun. • Hazırladığınız harcı enginar çanaklarının içine doldurun. • Yağlı kağıtla enginarı sarın. • Fırına dayanıklı tepsiye arpacık soğan, doğranmış havuçu sıralayın. • Enginarı da üstüne koyup, 3 burdak su ekleyin. • 180 derecelik fırında 5 dakika pişirin. • Dereotuyla süsleyip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.