Reyhanlı Kabak Dolması |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Reyhanlı Kabak DolmasıReyhanlı Kabak Dolması Tarifi - Reyhanlı Kabak Dolmasının Yapılışı - Reyhanlı Kabak Dolması Nasıl Yapılır Malzemeler: 5 adet tombul kabak 2 adet kuru soğan 150 gram kıyma 1 tutam taze reyhan 4 çorba kaşığı bulgur 1 tutam maydonoz karabiber zeytinyağı tuz Yapılışı: Tombul olan kabakların içini bir kaşık veya dolma oyacağı yardımıyla çıkartınGeniş bir karıştırma kabına küçük, küçük doğradığınız soğanları, kıymayı ,buluguru,maydonozu,reyhanı ve fesleğeni ilave edin karıştırın Kabakların içlerini hazırlanan karışımla içlerini doldurun ve kabakların kapakları ile üstünü kapatıntencereye dizinTencerenin içine 1adet domates rendeleyinÜstüne zeytinyağı ve ılık su ekleyerek yemeği pişirin |
|