Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, milföye, sarılı, soğan

Milföye Sarılı Soğan Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföye Sarılı Soğan Dolması



Milföye Sarılı Soğan Dolması Tarifi - Yapılışı - Milföye Sarılı Soğan Dolması Malzemeleri

malzemeleri (10 kişilik)


* 400 gram taze tonbalığı

* 500 gram milföy hamuru

* 3 adet büyük boy soğan

* 2 adet arpacık soğanı

* Kapari

* 1 adet defne yaprağı

* Üzerine sürmek için

* Yumurta

* Tereyağı

* Tuz


Soğan dolması tarifi


1 Tonbalığını 1 adet defne yaprağıyla kaynayan suda haşlayın Süzüp soğuması için kenara alın Soğanları soyup ortadan bölmeden, içine ulaşacak kadar kabuklarını ayırın Kabukları 20 dakika haşlayıp süzün Dilimlediğiniz arpacık soğanlarına tuz serpip kapariyle tereyağında pişirin Tonbalığını aktarın Üzerini kaplayacak kadar su ekleyin Kapağını kapatıp 50 dakika suyunu çekinceye kadar pişirin Blendır ile çekip püre kıvamına getirin

2 Balıklı karışımla soğan kabuklarının içini doldurun Hamurları unlu tezgaha yayıp çırpılmış yumurta sürün Soğanların genişliğinde şeritler kesin Şeritlerle dolmaları sarıp yumurta sürün 190 derece fırında 20 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.