ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Milföye Sarılı Soğan Dolması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195415)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:25 AM

Milföye Sarılı Soğan Dolması
 
Milföye Sarılı Soğan Dolması Tarifi - Yapılışı - Milföye Sarılı Soğan Dolması Malzemeleri

malzemeleri (10 kişilik)


* 400 gram taze tonbalığı

* 500 gram milföy hamuru

* 3 adet büyük boy soğan

* 2 adet arpacık soğanı

* Kapari

* 1 adet defne yaprağı

* Üzerine sürmek için

* Yumurta

* Tereyağı

* Tuz


Soğan dolması tarifi


1. Tonbalığını 1 adet defne yaprağıyla kaynayan suda haşlayın. Süzüp soğuması için kenara alın. Soğanları soyup ortadan bölmeden, içine ulaşacak kadar kabuklarını ayırın. Kabukları 20 dakika haşlayıp süzün. Dilimlediğiniz arpacık soğanlarına tuz serpip kapariyle tereyağında pişirin. Tonbalığını aktarın. Üzerini kaplayacak kadar su ekleyin. Kapağını kapatıp 50 dakika suyunu çekinceye kadar pişirin. Blendır ile çekip püre kıvamına getirin.

2. Balıklı karışımla soğan kabuklarının içini doldurun. Hamurları unlu tezgaha yayıp çırpılmış yumurta sürün. Soğanların genişliğinde şeritler kesin. Şeritlerle dolmaları sarıp yumurta sürün. 190 derece fırında 20 dakika pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.