![]() |
Terbiyeli Etli Dolma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Terbiyeli Etli DolmaTerbiyeli Etli Dolma tarifi - Terbiyeli Etli Dolma yapilisi ![]() Malzemesi: 500 gr ![]() ![]() Tarifi: • Pirinci ılık tuzlu suda bekletin ![]() • Kabakların içini temizleyip ortadan ikiye bölün ![]() • İçlerini çıkarıp tuz sürün ![]() • Dolma içini hazırlamak için, soğanları zardan ufak doğrayıp, karabiber ve tuzla ovun ![]() • Kıymaya pirinç, margarin ekleyin, yoğurup, kabakların içini doldurun ![]() • Asma yapraklarını, parlak tarafları tezgaha gelecek şekilde yayın ![]() • Hazırladığınız içten, 1 tatlı kaşığı kadarını koyun ![]() • Yaprağı iki yanından içe katlayın ![]() • Sonra rulo şeklinde sarıp, tencereye sıralayın ![]() • Kabakları dik olarak yaprakların yanına koyun ![]() • Üstüne 2 bardak sıcak su ilave edip, 25 dakika pişirin ![]() • Terbiyesi için; un, yumurta sarısı, limon suyu ve 2 kahve fincanı ılık suyu cam kapta çırpıp, dolmaların üzerine dökün ![]() • 10 dakika daha pişirip servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|