Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolma, etli, terbiyeli

Terbiyeli Etli Dolma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli Etli Dolma



Terbiyeli Etli Dolma tarifi - Terbiyeli Etli Dolma yapilisi

Malzemesi:

500 gr kıyma 250 gr asma yaprağı 1 su bardağı pirinç 3 adet kuru soğan 6 adet kabak 1 yemek kaşığı margarin Karabiber Tuz Terbiyesi için: 1 yemek kaşığı un 2 adet yumurtanın sarısı 2 adet limonun suyu Tuz

Tarifi:

• Pirinci ılık tuzlu suda bekletin

• Kabakların içini temizleyip ortadan ikiye bölün

• İçlerini çıkarıp tuz sürün

• Dolma içini hazırlamak için, soğanları zardan ufak doğrayıp, karabiber ve tuzla ovun

• Kıymaya pirinç, margarin ekleyin, yoğurup, kabakların içini doldurun

• Asma yapraklarını, parlak tarafları tezgaha gelecek şekilde yayın

• Hazırladığınız içten, 1 tatlı kaşığı kadarını koyun

• Yaprağı iki yanından içe katlayın

• Sonra rulo şeklinde sarıp, tencereye sıralayın

• Kabakları dik olarak yaprakların yanına koyun

• Üstüne 2 bardak sıcak su ilave edip, 25 dakika pişirin

• Terbiyesi için; un, yumurta sarısı, limon suyu ve 2 kahve fincanı ılık suyu cam kapta çırpıp, dolmaların üzerine dökün

• 10 dakika daha pişirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.