ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Terbiyeli Etli Dolma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195274)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:49 AM

Terbiyeli Etli Dolma
 
Terbiyeli Etli Dolma tarifi - Terbiyeli Etli Dolma yapilisi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemesi:

500 gr. kıyma 250 gr. asma yaprağı 1 su bardağı pirinç 3 adet kuru soğan 6 adet kabak 1 yemek kaşığı margarin Karabiber Tuz Terbiyesi için: 1 yemek kaşığı un 2 adet yumurtanın sarısı 2 adet limonun suyu Tuz

Tarifi:

• Pirinci ılık tuzlu suda bekletin.

• Kabakların içini temizleyip ortadan ikiye bölün.

• İçlerini çıkarıp tuz sürün.

• Dolma içini hazırlamak için, soğanları zardan ufak doğrayıp, karabiber ve tuzla ovun.

• Kıymaya pirinç, margarin ekleyin, yoğurup, kabakların içini doldurun.

• Asma yapraklarını, parlak tarafları tezgaha gelecek şekilde yayın.

• Hazırladığınız içten, 1 tatlı kaşığı kadarını koyun.

• Yaprağı iki yanından içe katlayın.

• Sonra rulo şeklinde sarıp, tencereye sıralayın.

• Kabakları dik olarak yaprakların yanına koyun.

• Üstüne 2 bardak sıcak su ilave edip, 25 dakika pişirin.

• Terbiyesi için; un, yumurta sarısı, limon suyu ve 2 kahve fincanı ılık suyu cam kapta çırpıp, dolmaların üzerine dökün.

• 10 dakika daha pişirip servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.