![]() |
Ebegümeci Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ebegümeci DolmasıEbegümeci Dolması Tarifi - Ebegümeci Dolması Nasıl Yapılır - Ebegümeci Dolması Malzemeleri EBEGÜMECİ DOLMASI Malzeme : 1 kg ![]() 2 kaşık pirinç, 250 gr ![]() 2 adet soğan, 1 kaşık yağ, yarım limon, maydanoz, tuz, karabiber ![]() Yapılışı: 1- Ebegümeciler, ayıklayıp tuzlu limonlu kaynar suya koyup hafifçe haşlayınız ![]() 2- Etli dolma içini hazırlayınız ![]() 3- Haşlanmış ebegümecilere birer parça iç koyup sarınız ![]() 4- Tencereye dizip bitince dolmaların üzerine çıkıncaya kadar su koyunuz ![]() 5- Yağsız olduğunu görürseniz 1 kaşık yağ, sulandırılmış salça veya bir domates ve limon suyu sıkıp pişiriniz ![]() İçin Yapılışı: 1- Kıymanın içine incecik doğranmış 2 adet soğanı koyunuz ![]() 2- Pirinci ayaklayıp yıkayıp kıymaya ilave ediniz ![]() 3- Maydanozu ayıklayıp yıkayıp kıyıp kıymaya katınız ![]() 4- Tuzu, karabiberi, et yağsızsa 1 kaşık yağ koyup kıymayı iyice karıştırınız ![]() 5- Sert olmaması için azıcık suyla sulandırıp ebegümeciyi doldurunuz ![]() |
![]() |
![]() |
|