![]() |
Ebegümeci Dolması
Ebegümeci Dolması Tarifi - Ebegümeci Dolması Nasıl Yapılır - Ebegümeci Dolması Malzemeleri
EBEGÜMECİ DOLMASI Malzeme : 1 kg. ebegümeci, 2 kaşık pirinç, 250 gr. kıyma, 2 adet soğan, 1 kaşık yağ, yarım limon, maydanoz, tuz, karabiber. Yapılışı: 1- Ebegümeciler, ayıklayıp tuzlu limonlu kaynar suya koyup hafifçe haşlayınız. 2- Etli dolma içini hazırlayınız. 3- Haşlanmış ebegümecilere birer parça iç koyup sarınız. 4- Tencereye dizip bitince dolmaların üzerine çıkıncaya kadar su koyunuz. 5- Yağsız olduğunu görürseniz 1 kaşık yağ, sulandırılmış salça veya bir domates ve limon suyu sıkıp pişiriniz. İçin Yapılışı: 1- Kıymanın içine incecik doğranmış 2 adet soğanı koyunuz. 2- Pirinci ayaklayıp yıkayıp kıymaya ilave ediniz. 3- Maydanozu ayıklayıp yıkayıp kıyıp kıymaya katınız. 4- Tuzu, karabiberi, et yağsızsa 1 kaşık yağ koyup kıymayı iyice karıştırınız. 5- Sert olmaması için azıcık suyla sulandırıp ebegümeciyi doldurunuz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.