ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ebegümeci Dolması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195218)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:58 AM

Ebegümeci Dolması
 
Ebegümeci Dolması Tarifi - Ebegümeci Dolması Nasıl Yapılır - Ebegümeci Dolması Malzemeleri
EBEGÜMECİ DOLMASI


Malzeme :

1 kg. ebegümeci,

2 kaşık pirinç,

250 gr. kıyma,

2 adet soğan,

1 kaşık yağ,

yarım limon,

maydanoz,

tuz,

karabiber.


Yapılışı:

1- Ebegümeciler, ayıklayıp tuzlu limonlu kaynar suya koyup hafifçe haşlayınız.

2- Etli dolma içini hazırlayınız.

3- Haşlanmış ebegümecilere birer parça iç koyup sarınız.

4- Tencereye dizip bitince dolmaların üzerine çıkıncaya kadar su koyunuz.

5- Yağsız olduğunu görürseniz 1 kaşık yağ, sulandırılmış salça veya bir domates ve limon suyu sıkıp pişiriniz.


İçin Yapılışı:

1- Kıymanın içine incecik doğranmış 2 adet soğanı koyunuz.

2- Pirinci ayaklayıp yıkayıp kıymaya ilave ediniz.

3- Maydanozu ayıklayıp yıkayıp kıyıp kıymaya katınız.

4- Tuzu, karabiberi, et yağsızsa 1 kaşık yağ koyup kıymayı iyice karıştırınız.

5- Sert olmaması için azıcık suyla sulandırıp ebegümeciyi doldurunuz.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.