![]() |
Hindi Dolması 6 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hindi Dolması 6Hindi Dolması Tarifi - Hindi Dolması Yapılışı - Hindi Dolması Nasıl Yapılır - Hindi Dolması Malzemeleri Malzeme : 1 tane küçük hindi, 1 bardak su, 1 baş soğan, tuz, karabiber, 4 çorba kaşığı sade yağ, 1 bardak pirinç ![]() Yapılışı: 1- Temizlenmiş hindinin ciğeri ve yüreği ayrılır, yıkanıp bir tarafa bırakılır ![]() 2- Hindinin üstündeki küçük tüylerin yok edilmesi için alevli ateşte ütülenir ![]() 3- Sonra suyla iyice yıkanır ![]() ![]() 4- Karın boşluğuna ciğer ve yüreği konur ![]() 5- Ayakları karnının yangından geçirilip, gerisinden çıkarılır ![]() 6- Diğer taraftan hindiyi alabilecek büyüklükte bir tencerenin içine 4 çorba kaşığı sade yağı koyup dört parçaya bölünmüş soğan ve bir bardak su ilave ederek kaynatılır ![]() 7- Su kaynamaya başlayınca hindiyi de tencereye koyup kaynatmalı, 10 dakika kaynattıktan sonra suyunu süzüp bir tepsiye çıkararak firma sürmeli, orta hararette kızarmaya bırakmalı ![]() 8- Diğer tarafta bir tencerenin içine 2 kaşık yağ koyup eritin, 1 kaşık iç fıstık atıp hafif pembeleştirin, ince rendelenmiş soğanı ilave ederek kavurun ![]() 9- Ayıklanmış bir bardak pirinci de tencereye koyup kavurun, tuzunu, biberini serpin, 2 bardak hindi suyu ile pişirin, suyunu çekince demlemeye lüzum yoktur, fırında kızarmakta olan hindinin içine kaşık kaşık doldurup hindinin her tarafının nar gibi kızarmasını sağlayıp servis yapın ![]() 10- Fırın yoksa hazırlanmış iç pilavın üzerine hindiyi tavada, kızartarak koyup servis yapabilirsiniz ![]() 11- Hindi kartsa haşlamadan ne fırında, ne de tavada pişirebilirsiniz, mutlak haşlamanız lazımdır ![]() |
![]() |
![]() |
|