ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Hindi Dolması 6 (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195164)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:07 PM

Hindi Dolması 6
 
Hindi Dolması Tarifi - Hindi Dolması Yapılışı - Hindi Dolması Nasıl Yapılır - Hindi Dolması Malzemeleri

Malzeme :

1 tane küçük hindi,

1 bardak su,

1 baş soğan,

tuz,

karabiber,

4 çorba kaşığı sade yağ,

1 bardak pirinç.


Yapılışı:

1- Temizlenmiş hindinin ciğeri ve yüreği ayrılır, yıkanıp bir tarafa bırakılır.

2- Hindinin üstündeki küçük tüylerin yok edilmesi için alevli ateşte ütülenir.

3- Sonra suyla iyice yıkanır. İçi ve dışı tuzlanır.

4- Karın boşluğuna ciğer ve yüreği konur.

5- Ayakları karnının yangından geçirilip, gerisinden çıkarılır.

6- Diğer taraftan hindiyi alabilecek büyüklükte bir tencerenin içine 4 çorba kaşığı sade yağı koyup dört parçaya bölünmüş soğan ve bir bardak su ilave ederek kaynatılır.

7- Su kaynamaya başlayınca hindiyi de tencereye koyup kaynatmalı, 10 dakika kaynattıktan sonra suyunu süzüp bir tepsiye çıkararak firma sürmeli, orta hararette kızarmaya bırakmalı.

8- Diğer tarafta bir tencerenin içine 2 kaşık yağ koyup eritin, 1 kaşık iç fıstık atıp hafif pembeleştirin, ince rendelenmiş soğanı ilave ederek kavurun.

9- Ayıklanmış bir bardak pirinci de tencereye koyup kavurun, tuzunu, biberini serpin, 2 bardak hindi suyu ile pişirin, suyunu çekince demlemeye lüzum yoktur, fırında kızarmakta olan hindinin içine kaşık kaşık doldurup hindinin her tarafının nar gibi kızarmasını sağlayıp servis yapın.

10- Fırın yoksa hazırlanmış iç pilavın üzerine hindiyi tavada, kızartarak koyup servis yapabilirsiniz.

11- Hindi kartsa haşlamadan ne fırında, ne de tavada pişirebilirsiniz, mutlak haşlamanız lazımdır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.