Etli Sumaklı Kuru Biber Dolması |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Sumaklı Kuru Biber DolmasıEtli Sumaklı Kuru Biber Dolması Tarifi - Etli Sumaklı Kuru Biber Dolması Yapılışı - Etli Sumaklı Kuru Biber Dolması Nasıl Yapılır - Oktay Usta Etli Sumaklı Kuru Biber Dolması Malzeme Listesi: 400 Gr Kuzu Eti 1,5 Su B Pirinç 2 Soğan 1 Çorba K Domates Salçası 1 Çorba K Biber Salçası 1 Tutam Maydanoz 1 Tutam Nane 1 Tutam Dereotu 2 Bağ Kuru Biber 3 Çorba K Sumak Sıvıyağ Tuz Karabiber Su Hazırlanışı: Kuru biberleri kaynar suda 5 dakika haşlıyoruz Pirinçleri yıkayıp karıştırma kabına alıyoruz Kuzu etini satırla doğrayıp katıyoruz Soğanları ince bir şekilde doğrayıp ekliyoruz Maydanoz, nane ve dereotunu doğrayıp katıyoruz Domates salçası, biber salçası, sıvıyağ, tuz ve karabiber ekleyip karıştırıyoruz Haşlanan biberleri kesip açıyoruz İçlerine harcımızdan koyup sarıyoruz Tencereye diziyoruz Üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz Tabağı ters çevirip üzerine koyuyoruz Kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişiriyoruz Sumağın üzerine sıcak su döküyoruz Dolmaların pişmesine yakın ıslatmış olduğumuz sumağı süzgeç yardımı ile sadece suyunu dolmaların üzerine döküyoruz Kapağını kapatıp pişirmeye devam ediyoruz |
|