ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Etli Sumaklı Kuru Biber Dolması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195132)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:12 PM

Etli Sumaklı Kuru Biber Dolması
 
Etli Sumaklı Kuru Biber Dolması Tarifi - Etli Sumaklı Kuru Biber Dolması Yapılışı - Etli Sumaklı Kuru Biber Dolması Nasıl Yapılır - Oktay Usta Etli Sumaklı Kuru Biber Dolması

Malzeme Listesi:


400 Gr. Kuzu Eti

1,5 Su B. Pirinç

2 Soğan

1 Çorba K. Domates Salçası

1 Çorba K. Biber Salçası

1 Tutam Maydanoz

1 Tutam Nane

1 Tutam Dereotu

2 Bağ Kuru Biber

3 Çorba K. Sumak

Sıvıyağ

Tuz

Karabiber

Su


Hazırlanışı:


Kuru biberleri kaynar suda 5 dakika haşlıyoruz. Pirinçleri yıkayıp karıştırma kabına alıyoruz. Kuzu etini satırla doğrayıp katıyoruz. Soğanları ince bir şekilde doğrayıp ekliyoruz.


Maydanoz, nane ve dereotunu doğrayıp katıyoruz. Domates salçası, biber salçası, sıvıyağ, tuz ve karabiber ekleyip karıştırıyoruz. Haşlanan biberleri kesip açıyoruz. İçlerine harcımızdan koyup sarıyoruz.


Tencereye diziyoruz. Üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz. Tabağı ters çevirip üzerine koyuyoruz. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişiriyoruz. Sumağın üzerine sıcak su döküyoruz.


Dolmaların pişmesine yakın ıslatmış olduğumuz sumağı süzgeç yardımı ile sadece suyunu dolmaların üzerine döküyoruz.


Kapağını kapatıp pişirmeye devam ediyoruz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.