![]() |
Milföylü Sarma Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Milföylü Sarma TarifiMalzemeler 4 adet yumurta 1 demet pazı 250 gram kıyma 2 çorba kaşığı galeta unu 1/2 kg'lık milföy hamuru Yeterince tuz, karabiber, kimyon 1 adet yumurta sarısı 2 çorba kaşığı sıvıyağ Yapılışı 4 adet yumurtayı katı olarak haşlayıp, kabuklarını soyalım ![]() kıymaya yeterince tuzu, karabiberi, kimyonu, galeta ununu ve yeterince suyu ilave ederek, yumuşatalım ![]() Pazı yapraklarının saplarını kesip, bol tuzlu suyun içinde diriliği gidinceye kadar haşladıktan sonra, suyunu süzelim ![]() Milföy hamurlarının üzerini kapatacak şekilde kıymalı harçtan yayalım ![]() Kıymanın üzerini de kapatacak şekilde pazı yaprağını yerleştirelim ![]() Dörde böldüğümüz katı yumurta dilimlerinden, bir sıra pazı yapraklarının ortasına dizelim ![]() Daha sonra, milföy hamurunun önce bir kenarını yumurtaların üzerine doğru kapatıp, sonra da diğer kenarını kapatarak hazırlayalım ![]() Yağlanmış fırın tepsisine dizip, üzerine 2 çorba kaşığı sıvıyağ ile çırptığımız yumurta sarısını sürelim ![]() Önceden ısıttığımız 180° C ısılı fırında kızarıp renk alıncaya kadar pişirelim ![]() Fırından çıkardığımız sarmaları sıcak sıcak servis yapalım ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|