ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Milföylü Sarma Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195107)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:16 PM

Milföylü Sarma Tarifi
 
Malzemeler


4 adet yumurta

1 demet pazı

250 gram kıyma

2 çorba kaşığı galeta unu

1/2 kg'lık milföy hamuru

Yeterince tuz, karabiber, kimyon

1 adet yumurta sarısı

2 çorba kaşığı sıvıyağ



Yapılışı


4 adet yumurtayı katı olarak haşlayıp, kabuklarını soyalım.


kıymaya yeterince tuzu, karabiberi, kimyonu, galeta ununu ve yeterince suyu ilave ederek, yumuşatalım.


Pazı yapraklarının saplarını kesip, bol tuzlu suyun içinde diriliği gidinceye kadar haşladıktan sonra, suyunu süzelim.


Milföy hamurlarının üzerini kapatacak şekilde kıymalı harçtan yayalım.


Kıymanın üzerini de kapatacak şekilde pazı yaprağını yerleştirelim.


Dörde böldüğümüz katı yumurta dilimlerinden, bir sıra pazı yapraklarının ortasına dizelim.


Daha sonra, milföy hamurunun önce bir kenarını yumurtaların üzerine doğru kapatıp, sonra da diğer kenarını kapatarak hazırlayalım.


Yağlanmış fırın tepsisine dizip, üzerine 2 çorba kaşığı sıvıyağ ile çırptığımız yumurta sarısını sürelim.


Önceden ısıttığımız 180° C ısılı fırında kızarıp renk alıncaya kadar pişirelim.


Fırından çıkardığımız sarmaları sıcak sıcak servis yapalım.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.