Bulgurlu Etli Kabak Dolması |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bulgurlu Etli Kabak DolmasıGereçler: 5 Adet orta boy kabak 10 Silme Çorba KPilavlık Bulgur 150-200 grDana Kıyma 1 Baş soğan Yarım çay bardağı su Yarım çay bardağı sıvı yağ 1/4 Demet Maydonoz 2 Çorba KDomates Salçası Tuz,Karabiber,Kimyon, Nane ve arzuya göre acı pul biber Yapılışı: Kabaklar yıkanıp herbiri silindir şeklinde 3'e bölünecek ve oyulacakİnce kıyılmış soğan, maydonoz,salça,bulgur,kıyma,yağ ve baharatlar karıştırılır Kabakların içleri doldurularak teflon tencereye dizilmek suretiyle yarım çay bardağı su ilave edilerek kısık ateşte pişirilirdolmanız servise hazır alıntı |
|