Güveç Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Güveç Nasıl YapılırGüveç Tarifi - Güveç Yapımı - Güveç Nasıl Pişirilir Güveç Tarifin kategorisi Oktay Usta Tarifleri | 38 yorum var 4 kişilik – Hazırlama süresi : 20 dakika – Pişme süresi : 1 saat Güveç malzemeleri * Yarım kilogram kuşbaşı kuzu eti * 2 adet patlıcan * 2 adet kabak * 2 adet havuç * 5 diş sarımsak * 2 adet soğan * 3 adet patates * 4 adet sivribiber * 3 adet domates * 4 çorba kaşığı sıvı yağ * Tuz ve karabiber Güveç tarifi 1 Güveç tenceresinin dibine yıkanmış kuşbaşı kuzu etlerini koyun![]() 2 Etlerin üzerine patatesleri, onların üzerine havuçları, aralara sarımsakları, sırasıyla soğan, kabak, patlıcan ve biberi üstüste yerleştirin En üste yine sarımsak ve rendelenmiş domatesleri koyun![]() 3 Tuz, karabiber ve suyu ekleyip yağını üzerinde gezdirerek güveç tenceresinin kapağını kapatın ve fırına verin 1 saat pişirin
|
|
|
|