![]() |
Güveç Nasıl Yapılır
Güveç Tarifi - Güveç Yapımı - Güveç Nasıl Pişirilir
Güveç Tarifin kategorisi Oktay Usta Tarifleri | 38 yorum var 4 kişilik – Hazırlama süresi : 20 dakika – Pişme süresi : 1 saat Güveç malzemeleri * Yarım kilogram kuşbaşı kuzu eti * 2 adet patlıcan * 2 adet kabak * 2 adet havuç * 5 diş sarımsak * 2 adet soğan * 3 adet patates * 4 adet sivribiber * 3 adet domates * 4 çorba kaşığı sıvı yağ * Tuz ve karabiber Güveç tarifi 1. Güveç tenceresinin dibine yıkanmış kuşbaşı kuzu etlerini koyun. 2. Etlerin üzerine patatesleri, onların üzerine havuçları, aralara sarımsakları, sırasıyla soğan, kabak, patlıcan ve biberi üstüste yerleştirin. En üste yine sarımsak ve rendelenmiş domatesleri koyun. 3. Tuz, karabiber ve suyu ekleyip yağını üzerinde gezdirerek güveç tenceresinin kapağını kapatın ve fırına verin. 1 saat pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.