Limonlu Dana Pirzola |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu Dana PirzolaLimonlu Dana Pirzola Tarifi - Limonlu Dana Pirzola Yapılışı - Limonlu Dana Pirzola Malzemeleri Limonlu dana pirzola malzemeleri (3 kişilik) * 3 adet dana pirzola * Tuz * Yarım limonun suyu * 30-40 gram tereyağı Bu yemeğin hazırlanması -daha doğrusu 10 dakikada hazırlanabilmesi- için, fırın ızgaranızın çok çabuk kızması gerekir ![]() Limonlu dana pirzola tarifi 1 Fırınınızın ızgarasını açın![]() 2 Pirzola çok yağlıysa, bıçakla temizleyerek fırına girecek biçimde tepsiye yerleştirin![]() 3 Tepsiyi fırına verin ve yaklaşık 4 dakika, ateşe en yakın kısımları kızarmaya başlayıncaya kadar pişirin![]() 4 Çevirin ve aynı işlemi diğer tarafı için de tekrarlayın![]() 5 Etleri fırından çıkarıp bir tabağa alın Tuzunu koyun, limon suyunu ekleyin ve tereyağını küçük küpler halinde kesip etin üzerine koyarak sıcak sıcak servis yapın Tereyağı etin sıcaklığı ile hemen eriyecektir![]() Öneriler : Dilerseniz daha fazla pirzola da pişirebilirsiniz Ancak pişirme süreniz uzayacaktır Ayrıca, servis yapmadan önce üzerine çok ince kıyılmış maydanoz serperek de lezzetlendirebilirsiniz
|
|
|
|