![]() |
Limonlu Dana Pirzola
Limonlu Dana Pirzola Tarifi - Limonlu Dana Pirzola Yapılışı - Limonlu Dana Pirzola Malzemeleri
Limonlu dana pirzola malzemeleri (3 kişilik) * 3 adet dana pirzola * Tuz * Yarım limonun suyu * 30-40 gram tereyağı Bu yemeğin hazırlanması -daha doğrusu 10 dakikada hazırlanabilmesi- için, fırın ızgaranızın çok çabuk kızması gerekir. Limonlu dana pirzola tarifi 1. Fırınınızın ızgarasını açın. 2. Pirzola çok yağlıysa, bıçakla temizleyerek fırına girecek biçimde tepsiye yerleştirin. 3. Tepsiyi fırına verin ve yaklaşık 4 dakika, ateşe en yakın kısımları kızarmaya başlayıncaya kadar pişirin. 4. Çevirin ve aynı işlemi diğer tarafı için de tekrarlayın. 5. Etleri fırından çıkarıp bir tabağa alın. Tuzunu koyun, limon suyunu ekleyin ve tereyağını küçük küpler halinde kesip etin üzerine koyarak sıcak sıcak servis yapın. Tereyağı etin sıcaklığı ile hemen eriyecektir. Öneriler : Dilerseniz daha fazla pirzola da pişirebilirsiniz. Ancak pişirme süreniz uzayacaktır. Ayrıca, servis yapmadan önce üzerine çok ince kıyılmış maydanoz serperek de lezzetlendirebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.