Gah Yahnisi |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gah YahnisiGah Yahnisi'nin en önemli özelliği kuzu koldan yapılıyor olması Bu yemeğe lezzet veren kuzu koldur Malzemeler: 6 kişilik 1 adet Kuzu kol 1 yemek kaşığı margarin 2 adet soğan 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye 1 su bardağı elma kurusu Hazırlanışı: Elma kurusunu geceden 2 su bardağı suyla ıslatın ve ıslatma suyunda haşlayın İri parçalara böldüğünüz kuzu etini 1 yemek kaşığı margarinle hafifçe pembeleştirin Diğer tarafta soğanı ayıklayıp mutfak robotunda kıyın Etlere ekleyin 2 su bardağı su koyup kısık ateşte 50 dk pişirin İçine fasulyeyi katıp pişirmeye devam edin Pişme süresinin 60 dakikasında haşladığınız elma kurularını etlere katın 15 dk sonra ateşten alıp servis yapın alıntı |
|