ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Gah Yahnisi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195044)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:30 AM

Gah Yahnisi
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Gah Yahnisi'nin en önemli özelliği kuzu koldan yapılıyor olması. Bu yemeğe lezzet veren kuzu koldur.



Malzemeler: 6 kişilik


1 adet Kuzu kol

1 yemek kaşığı margarin

2 adet soğan

1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye

1 su bardağı elma kurusu



Hazırlanışı:


Elma kurusunu geceden 2 su bardağı suyla ıslatın ve ıslatma suyunda haşlayın. İri parçalara böldüğünüz kuzu etini 1 yemek kaşığı margarinle hafifçe pembeleştirin.


Diğer tarafta soğanı ayıklayıp mutfak robotunda kıyın. Etlere ekleyin. 2 su bardağı su koyup kısık ateşte 50 dk pişirin.


İçine fasulyeyi katıp pişirmeye devam edin. Pişme süresinin 60. dakikasında haşladığınız elma kurularını etlere katın. 15 dk sonra ateşten alıp servis yapın.





alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.