Körili Dana Kuşbaşı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Körili Dana KuşbaşıKörili Dana Kuşbaşı Tarifi - Körili Dana Kuşbaşı Yapılışı - Körili Dana Kuşbaşı Nasıl Yapılır - Körili Dana Kuşbaşı Malzemeleri Malzemeler: 500 gr Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış) 1 çay kaşığı zencefil (ince rendelenmiş) 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu (dövülmüş) 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu (dövülmüş) 200 ml et suyu (kaynar) 1 adet etli kırmızı biber (iri doğranmış) 3 adet orta boy domates (kabukları soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş, iri küp doğranmış) 400 gr nohut (konserve, süzülmüş) 8 sap maydanoz (iri doğranmış) Tuz, pul kırmızıbiber, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Hazırlanışı: Zeytinyağını ısıtıp, soğanları katın Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 4-5 dak soteleyin Karıştırmaya devam ederek pul kırmızıbiber, zencefil, kimyonun yansı ve kişnişi serpip 30 san ısıtın Hızlı ateşte ve karıştırmaya devam ederek etleri katıp, etlerin renkleri değişinceye kadar, yaklaşık 6-7 dak soteleyin Üzerine et suyunu gezdirip, tuz ve karabiber serpin Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 30-35 dak pişirin Etli kırmızı biber, domates ve nohutu ekleyip, kalan kimyonu serpin ve 10-15 dak daha pişirin Maydanoz serperek servis yapın |
|