ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Körili Dana Kuşbaşı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195008)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:36 AM

Körili Dana Kuşbaşı
 
Körili Dana Kuşbaşı Tarifi - Körili Dana Kuşbaşı Yapılışı - Körili Dana Kuşbaşı Nasıl Yapılır - Körili Dana Kuşbaşı Malzemeleri

Malzemeler:

500 gr Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)

1 çay kaşığı zencefil (ince rendelenmiş)

1 tatlı kaşığı kimyon tohumu (dövülmüş)

1 tatlı kaşığı kişniş tohumu (dövülmüş)

200 ml. et suyu (kaynar)

1 adet etli kırmızı biber (iri doğranmış)

3 adet orta boy domates (kabukları soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş, iri küp doğranmış)

400 gr nohut (konserve, süzülmüş)

8 sap maydanoz (iri doğranmış)

Tuz, pul kırmızıbiber, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)


Hazırlanışı:

Zeytinyağını ısıtıp, soğanları katın. Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 4-5 dak. soteleyin.

Karıştırmaya devam ederek pul kırmızıbiber, zencefil, kimyonun yansı ve kişnişi serpip 30 san. ısıtın.

Hızlı ateşte ve karıştırmaya devam ederek etleri katıp, etlerin renkleri değişinceye kadar, yaklaşık 6-7 dak. soteleyin.

Üzerine et suyunu gezdirip, tuz ve karabiber serpin. Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 30-35 dak. pişirin. Etli kırmızı biber, domates ve nohutu ekleyip, kalan kimyonu serpin ve 10-15 dak. daha pişirin. Maydanoz serperek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.