Acı Soslu Bonfile |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Acı Soslu BonfileAcı Soslu Bonfile Tarifi - Acı Soslu Bonfile Nasıl Yapılır - Acı Soslu Bonfile Malzemeleri Malzeme Listesi 1,5 Çay Kaşığı Karabiber 1 Kilogram Bonfile 2 Adet Domates 2 Adet Sivri Biber (Acı) 1 Adet Soğan 3 Diş Sarımsak 1 Yemek Kaşığı Salça 1 Yemek Kaşığı Tereyağ 1 Çay Kaşığı Tuz Acı Soslu Bonfile Nasıl Yapılır? Eğer etleri bir gece önceden süte batırıp bekletirseniz etleriniz çok daha yumuşak olacaktır 1 Domates, biber, soğan, dilimlenmiş sarımsak, salça, tereyağı ve karabiberin hepsini rondodan geçirin 2 Rondodan geçirilmiş malzemelerin üzerine yarım su bardağı su ekleyerek küçük bir sahanda ya da tavada 10 dakika kadar pişirin Fokurdamaya başladığında ateşten alın 3 Fırınınızı 150 derecede ısıtmaya başlayın 4 Bonfilelerinizi fırın tepsisine yayıp üzerine sosu boca edin 5 Tepsinin ağzını alüminyum folyo ile kapatıp yaklaşık 1 saat pişirin 6 Fırından aldığınız etlerin üzerine tuz ve karabiber serpip servise alabilirsiniz Not: Etlerin sertleşmemesi için pişerken tuz eklemeyip, tuzu piştikten sonra ekleyin Afiyet Olsun |
|