ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Acı Soslu Bonfile (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195007)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:37 AM

Acı Soslu Bonfile
 
Acı Soslu Bonfile Tarifi - Acı Soslu Bonfile Nasıl Yapılır - Acı Soslu Bonfile Malzemeleri




Malzeme Listesi


1,5 Çay Kaşığı Karabiber

1 Kilogram Bonfile

2 Adet Domates

2 Adet Sivri Biber (Acı)

1 Adet Soğan

3 Diş Sarımsak

1 Yemek Kaşığı Salça

1 Yemek Kaşığı Tereyağ

1 Çay Kaşığı Tuz


Acı Soslu Bonfile Nasıl Yapılır?


Eğer etleri bir gece önceden süte batırıp bekletirseniz etleriniz çok daha yumuşak olacaktır.


1. Domates, biber, soğan, dilimlenmiş sarımsak, salça, tereyağı ve karabiberin hepsini rondodan geçirin.


2. Rondodan geçirilmiş malzemelerin üzerine yarım su bardağı su ekleyerek küçük bir sahanda ya da tavada 10 dakika kadar pişirin. Fokurdamaya başladığında ateşten alın.


3. Fırınınızı 150 derecede ısıtmaya başlayın.


4. Bonfilelerinizi fırın tepsisine yayıp üzerine sosu boca edin.


5. Tepsinin ağzını alüminyum folyo ile kapatıp yaklaşık 1 saat pişirin.


6. Fırından aldığınız etlerin üzerine tuz ve karabiber serpip servise alabilirsiniz.

Not:


Etlerin sertleşmemesi için pişerken tuz eklemeyip, tuzu piştikten sonra ekleyin.


Afiyet Olsun...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.