Adana Şiş |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Adana ŞişAdana Şiş Tarifi - Adana Şiş Nasıl Yapılır - Adana Şiş Malzemeleri Malzeme Listesi 500 Gram Kıyma (Az yağlı koyun) 150 Gram Kuyruk Yağı 5 Dal Maydanoz 2 Çay Kaşığı Tuz 1 Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber 1 Çay Kaşığı Yaprak Kırmızı Biber (Dövülmüş) Adana Şiş Nasıl Yapılır? 1 Önce kıymanızı kırmızı pul biber ile iyice yoğurup en az bir saat buzdolabında bekletin![]() 2 Mangalın üzerine sürmek için çok az bir miktar kuyruk yağın ayırıp geri kalanını incecik incecik kıyın![]() 3 Maydonozları yıkayıp ince ince kıyın![]() 4 Beklettiğiniz kıymayı buzdolabından alıp içerisine kuyrukyağını, tuzunu, bolca kırmızı pul biber, maydanozunu ekleyip bir kez tüm malzemeler iyice karışana kadar yoğurun![]() 5 Köfte harcınızdan avucunuza sığacak kadar bir miktar alıp avucunuzun içinde sıkın, diğer elinize şişi alın, enlemesine tutup harcı aşağı doğru ittire ittire avucunuzda sıkarak şişe takın![]() 6 Mangalınızın üzerine ayırdığınız kuyruk yağından sürüp önlü arkalı kızartın![]() Not: Mangaldaki ateş sönmeden Adana şişlerinizin yanında servis etmek için biber, domates, patlıcan közleyebilirsiniz ![]() Afiyet Olsun |
|
|
|