Sade İspanaklı Biftek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sade İspanaklı BiftekIspanaklı Biftek Tarifi - Ispanaklı Biftek Nasıl Yapılır - Biftek Hazırlanışı Malzeme - 750 g biftek - Harcı: - 300 g ıspanak - 1 adet kuru soğan - 3 diş sarımsak - 2 yemek kaşığı katı yag - Muskat rendesi - Tuz ve karabiber Hazırlanışı Ispanakları haşlayıp, kıyınız Biftekleri şerit şerit doğrayınız![]() Kuru soğanları piyazlık doğrayıp,sarımsakları kıyınız ![]() Yayvan bir tencere de katı yağı kızdırıp, içine etleri ilave edip, kavurunuz ![]() Etler renk alınca doğranmış kuru soğanları, kıyılmış sarımsakları, tuz ve karabiberi, kırmızı pul biberi, muskat rendesini koyup, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz ![]() En son haşlanmış ve kıyılmış ıspanakları ekleyip,10 dakika kavurunuz ![]() Bir cam fırın kabına pişirdiğiniz ıspanaklı etleri alıp önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında 25 30 dakika pişirip sıcak olarak servis ediniz ![]() afiyet olsun |
|
|
|