![]() |
Sade İspanaklı Biftek
Ispanaklı Biftek Tarifi - Ispanaklı Biftek Nasıl Yapılır - Biftek Hazırlanışı
Malzeme - 750 g biftek - Harcı: - 300 g ıspanak - 1 adet kuru soğan - 3 diş sarımsak - 2 yemek kaşığı katı yag - Muskat rendesi - Tuz ve karabiber Hazırlanışı Ispanakları haşlayıp, kıyınız.Biftekleri şerit şerit doğrayınız. Kuru soğanları piyazlık doğrayıp,sarımsakları kıyınız. Yayvan bir tencere de katı yağı kızdırıp, içine etleri ilave edip, kavurunuz. Etler renk alınca doğranmış kuru soğanları, kıyılmış sarımsakları, tuz ve karabiberi, kırmızı pul biberi, muskat rendesini koyup, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz. En son haşlanmış ve kıyılmış ıspanakları ekleyip,10 dakika kavurunuz. Bir cam fırın kabına pişirdiğiniz ıspanaklı etleri alıp önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında 25 30 dakika pişirip sıcak olarak servis ediniz. afiyet olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.