![]() |
Biftek Sarma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Biftek Sarmabiftek yemekleri - biftek sarma nasıl pişirilir ![]() Malzemeler: * 6 adet çok ince dövülmüş avuç büyüklüğünde biftek * 1 adet havuç * 1 adet patates * 1 adet yeşil biber * 1 kuru soğan * 2-3 domates * Kekik, tuz, karabiber Yapılışı: Sebzeleri minik minik doğrayarak biraz tuz atın ve ayrı bir kapta karıştırın ![]() Etlere dilediğiniz baharatı serpiştirin ![]() İç malzemeyi etin içine paylaştırarak dolma gibi sarın ve kürdanlarla tutturun ![]() Tencerede biraz zeytinyağı ve rendelenmiş domates üzerine biftekleri yerleştirin ![]() Eğer iç malzemeniz arttıysa etler biraz yumuşadıktan sonra tencereye kalan sebzeleri ilave edebilirsiniz ![]() Yaklaşık 1,5 saat bu şekilde pişirin ve yanında pilavla servis edin ![]() |
![]() |
![]() |
|