Dana Kuşbaşı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dana KuşbaşıDana Kuşbaşı Tarifi - Dana Kuşbaşı Yapılışı - Dana Kuşbaşı Nasıl Yapılır - Dana Kuşbaşı Malzemeleri İçindekiler 700 g kuşbaşı dana eti 3 çorba kaşığı (50 ml) sıvı yağ 1 büyük soğan (doğranmış) 1 diş dövülmüş sarmısak 2 havuç (dilimlenmiş) 1 adet kereviz (dilimlenmiş) 250 g konserve domates 300 ml tavuk suyu 2 çorba kaşığı Yağı Clipso'ya koyun ve kapağını kapatmadan eritin Eti, soğanları ve sarmısağı bu yağda döndürün Mısır unu dışında tüm diğer malzemeyi ilave edin İyice karıştırın Clipso'nun kapağını kapatarak basıncı en yüksek dereceye ayarlayın 15 dakika pişirin Buharı hızlı bir şekilde serbest bırakın Mısır ununu biraz soğuk suyla karıştırarak pürüzsüz bir karışım elde edin Tencereyi tekrar ateşe oturtun Devamlı karıştırın ve sos koyulaşana kadar kaynatın |
|