Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güveci, kuzu

Kuzu Güveci

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Güveci



kuzu güveci nasıl yapılır - kuzu eti nasıl pişirilirGereçler:


1 kg kuzu eti ( kol tarafı)

4 orta boy patates

3 orta boy domates

3-4 demet taze soğan ( 15 adet)

1 demet dere otu

1 adet büyücek soğan 2 adet defne yaprağı

1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

1/ 2 bardak su

Tuz-karabiber



Yapılışı:


1 Eti kuşbaşı doğrayıp yıkadıktan sonra bir güvece koyun


2 Kuru soğanı ince ince, taze soğanı ve patatesleri irice doğrayıpete katın Üzerine yarım daire biçiminde doğradığınız domatesleri yerleştirin Tuz, karabiber, defne yaprağı, ince kıyılmış dereotu, yağ ve suyu koyduktan sonra üzerini sıkıca kapatın


3 Orta ısılı fırında 2- 2,5 saat pişirin Üzerini açıp fırında hafifçe kızartın Güveci bir tabağa oturtup servis yapın






alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.