ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kuzu Güveci (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194864)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:00 AM

Kuzu Güveci
 
kuzu güveci nasıl yapılır - kuzu eti nasıl pişirilirGereçler:


1 kg kuzu eti ( kol tarafı)

4 orta boy patates

3 orta boy domates

3-4 demet taze soğan ( 15 adet)

1 demet dere otu

1 adet büyücek soğan 2 adet defne yaprağı

1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

1/ 2 bardak su

Tuz-karabiber



Yapılışı:


1. Eti kuşbaşı doğrayıp yıkadıktan sonra bir güvece koyun.


2. Kuru soğanı ince ince, taze soğanı ve patatesleri irice doğrayıpete katın. Üzerine yarım daire biçiminde doğradığınız domatesleri yerleştirin. Tuz, karabiber, defne yaprağı, ince kıyılmış dereotu, yağ ve suyu koyduktan sonra üzerini sıkıca kapatın.


3. Orta ısılı fırında 2- 2,5 saat pişirin. Üzerini açıp fırında hafifçe kızartın. Güveci bir tabağa oturtup servis yapın.






alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.