Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beşamel, sarılı, soslu, yufkaya

Yufkaya Sarılı Beşamel Soslu Et

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufkaya Sarılı Beşamel Soslu Et






Malzemeler


4 adet yufka


400 gram kuşbaşı et


2 su bardağı su


2 adet soğan


2 diş sarımsak


Defne Yaprağı


Ihlamur yaprağı


tane karabiber


tuz



Beşamel sos için


1,5 su bardağı süt


50 gram margarin


2 çorba kaşığı un



Üstü için


50 gram rendelenmiş kaşar peynir



Hazırlanışı


Et bütün bahratlarla beraber 30 dakika düdüklü tencerede haşlanır

Un yağ ile kavrulur

Süt yavaş yavaş karışıma eklenir

Kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir

Etler delikli bir kevgir yardımıyla süzülerek beşamel sosun içine aktarılır

Yufka tezgaha serilir

Kenarları ortaya doğru katlanılarak kare şekli elde edilir

Ortasına et-beşamel sos karışımı koyup kenarları kare şeklinde olacak şekilde katlıyoruz

Yağlanmış fırın tepsisine kat yerleri altta kalacak şekilde yerleştiriyoruz

Fırına vermeden önce üzerine haşlanan etin suyundan döküyoruz

Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar 15 dakika kadar pişiriyoruz

Yufkaların rengi dönünce üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpip, üstü kızarana kadar pişiriyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.