![]() |
Yufkaya Sarılı Beşamel Soslu Et |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yufkaya Sarılı Beşamel Soslu Et![]() Malzemeler 4 adet yufka 400 gram kuşbaşı et 2 su bardağı su 2 adet soğan 2 diş sarımsak Defne Yaprağı Ihlamur yaprağı tane karabiber tuz Beşamel sos için 1,5 su bardağı süt 50 gram margarin 2 çorba kaşığı un Üstü için 50 gram rendelenmiş kaşar peynir Hazırlanışı Et bütün bahratlarla beraber 30 dakika düdüklü tencerede haşlanır ![]() Un yağ ile kavrulur ![]() Süt yavaş yavaş karışıma eklenir ![]() Kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir ![]() Etler delikli bir kevgir yardımıyla süzülerek beşamel sosun içine aktarılır ![]() Yufka tezgaha serilir ![]() Kenarları ortaya doğru katlanılarak kare şekli elde edilir ![]() Ortasına et-beşamel sos karışımı koyup kenarları kare şeklinde olacak şekilde katlıyoruz ![]() Yağlanmış fırın tepsisine kat yerleri altta kalacak şekilde yerleştiriyoruz ![]() Fırına vermeden önce üzerine haşlanan etin suyundan döküyoruz ![]() Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar 15 dakika kadar pişiriyoruz ![]() Yufkaların rengi dönünce üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpip, üstü kızarana kadar pişiriyoruz ![]() |
![]() |
![]() |
|