![]() |
Yufkaya Sarılı Beşamel Soslu Et
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler 4 adet yufka 400 gram kuşbaşı et 2 su bardağı su 2 adet soğan 2 diş sarımsak Defne Yaprağı Ihlamur yaprağı tane karabiber tuz Beşamel sos için 1,5 su bardağı süt 50 gram margarin 2 çorba kaşığı un Üstü için 50 gram rendelenmiş kaşar peynir Hazırlanışı Et bütün bahratlarla beraber 30 dakika düdüklü tencerede haşlanır. Un yağ ile kavrulur. Süt yavaş yavaş karışıma eklenir. Kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Etler delikli bir kevgir yardımıyla süzülerek beşamel sosun içine aktarılır. Yufka tezgaha serilir. Kenarları ortaya doğru katlanılarak kare şekli elde edilir. Ortasına et-beşamel sos karışımı koyup kenarları kare şeklinde olacak şekilde katlıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine kat yerleri altta kalacak şekilde yerleştiriyoruz. Fırına vermeden önce üzerine haşlanan etin suyundan döküyoruz. Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar 15 dakika kadar pişiriyoruz. Yufkaların rengi dönünce üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpip, üstü kızarana kadar pişiriyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.