ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yufkaya Sarılı Beşamel Soslu Et (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194814)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:09 AM

Yufkaya Sarılı Beşamel Soslu Et
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler


4 adet yufka


400 gram kuşbaşı et


2 su bardağı su


2 adet soğan


2 diş sarımsak


Defne Yaprağı


Ihlamur yaprağı


tane karabiber


tuz



Beşamel sos için


1,5 su bardağı süt


50 gram margarin


2 çorba kaşığı un



Üstü için


50 gram rendelenmiş kaşar peynir



Hazırlanışı


Et bütün bahratlarla beraber 30 dakika düdüklü tencerede haşlanır.

Un yağ ile kavrulur.

Süt yavaş yavaş karışıma eklenir.

Kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.

Etler delikli bir kevgir yardımıyla süzülerek beşamel sosun içine aktarılır.

Yufka tezgaha serilir.

Kenarları ortaya doğru katlanılarak kare şekli elde edilir.

Ortasına et-beşamel sos karışımı koyup kenarları kare şeklinde olacak şekilde katlıyoruz.

Yağlanmış fırın tepsisine kat yerleri altta kalacak şekilde yerleştiriyoruz.

Fırına vermeden önce üzerine haşlanan etin suyundan döküyoruz.

Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar 15 dakika kadar pişiriyoruz.

Yufkaların rengi dönünce üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpip, üstü kızarana kadar pişiriyoruz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.