Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
haşlama, kuzu

Kuzu Haşlama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Haşlama



Kuzu Haşlama Tarifi - Kuzu Haşlama Nasıl Yapılır - Kuzu Haşlama Malzemeleri


Malzeme Listesi


* 2 Parça Kuzu İncik

* 1 Adet Soğan

* 1 Adet Patates

* 1 Adet Havuç


Servis Yaparken

* 1 Adet Limon


Kuzu Haşlama Nasıl Yapılır?


1 Tencereyi kızdırarak yıkanıp suyu süzülmüş kuzu incikleri tencereye yerleştirin Etler önce suyunu salacaktır Suyunu çekene dek kısık ateşte hafif kavurun


2 Etler hafifçe kavrulduktan sonra bir yemek kaşığı kadar mısır ununu etlerin üzerine serpiştirip unla birlikte hafifçe kavurun


3 Etlerin üzerini iki üç parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin


4 Soğan, patates ve havuçları soyarak irice birkaç parçaya ayırarak tencereye ilave edin ve tencereye kaynadıktan sonra altını iyice kısarak tüm malzemeler iyice haşlanana dek pişirin


5 Servis yaparken yemeğin üzerine arzu ederseniz limon sıkın

Not:

Kuzu incik yerine haşlamalık kuzu eti de kullanabilirsiniz


Afiyet Olsun




Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.