![]() |
Kuzu Güveç Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Güveç Nasıl Yapılırgüveçte kuzu - kuzu güveci tarifi - güveç kuzu koluKullanılacak malzeme: 1 kiloluk kol tarafından kuzu eti, 4 iri patates, 3 domates veya 1/2 kahve fincanı domates salçası, 2 baş kuru soğan, 12 baş taze yeşil soğan, 4 diş sarımsak, 4 çorba kaşığı sadeyağ, 2 demet dereotu, 1 defne yaprağı ![]() 1 çay kaşığı kırmızı biber, 1 kahve fincanı su, yeteri kadar tuz ve karabiber ![]() Yapımı: Büyük ve yayvan bir güvece eti yumurta iriliğinde doğrayıp koymalı ![]() ![]() ![]() Dörde bölünmüş patatesleri yerleştirmeli ![]() ![]() Küçük parçalara bölünmüş sadeyağ ve kıyarcasına ince doğranmış dereotunu serpiştirmeli ![]() ![]() Güveci orta ısılı bir fırına sürmeli ve etler iyice yumuşak bir hal alıncaya, kadar yani 3-3 1/2 saat kadar pişirmelı ![]() ![]() isteyenler güveci fırına sürmeyip ortadan az ısılı bir ateşe koyup bu ateşte 2 ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|