Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güveci, rumeli

Rumeli Güveci

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rumeli Güveci



Malzemeler


* 1 kg kuzu eti(yağlı kemikli parça)

* 500 gr pirinç

* Maydanoz

* 2 soğan

* Tuz karabiber kızmızı biber




Yapılışı


Eti, tuz ve su ilave ederek haslayin firin tepsisine, kucuk centilmis sogani, maydanozlari serpistiriniyice yikanmis pirinci soganin ustune doseyin, uzerini bir parmak gececek kadar et suyu ilave edinKirmizi biber, Karabiber serpistirin, en ustunede etleri siralayinİsterseniz en ustune dilimlere kesilmis kuyruk yaglari koyunTepsiye kullenmis sac kapatin, Üstune kor komurleri siralayin ve hafif ateste pisirin BU ESKİ BİR TARİFMİŞ GÜNÜMÜZDE FIRINDA DA HAZIRLANABİLİYORRUMELİLİ SOYDAŞLARIMIZIN BU YEMEĞİ GÖLLER YÖRESİ BÖLGESİNDE DE AYNI YOLLA HAZIRLANMAKTA

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.