Rumeli Güveci |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Rumeli GüveciMalzemeler * 1 kg kuzu eti(yağlı kemikli parça) * 500 gr pirinç * Maydanoz * 2 soğan * Tuz karabiber kızmızı biber Yapılışı Eti, tuz ve su ilave ederek haslayin firin tepsisine, kucuk centilmis sogani, maydanozlari serpistirin iyice yikanmis pirinci soganin ustune doseyin, uzerini bir parmak gececek kadar et suyu ilave edin Kirmizi biber, Karabiber serpistirin, en ustunede etleri siralayin İsterseniz en ustune dilimlere kesilmis kuyruk yaglari koyun Tepsiye kullenmis sac kapatin, Üstune kor komurleri siralayin ve hafif ateste pisirin BU ESKİ BİR TARİFMİŞ GÜNÜMÜZDE FIRINDA DA HAZIRLANABİLİYOR RUMELİLİ SOYDAŞLARIMIZIN BU YEMEĞİ GÖLLER YÖRESİ BÖLGESİNDE DE AYNI YOLLA HAZIRLANMAKTA![]() ![]()
|
|
|
|