ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Rumeli Güveci (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194666)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:33 AM

Rumeli Güveci
 
Malzemeler


* 1 kg kuzu eti(yağlı kemikli parça)

* 500 gr pirinç

* Maydanoz

* 2 soğan

* Tuz karabiber kızmızı biber




Yapılışı


Eti, tuz ve su ilave ederek haslayin. firin tepsisine, kucuk centilmis sogani, maydanozlari serpistirin.iyice yikanmis pirinci soganin ustune doseyin, uzerini bir parmak gececek kadar et suyu ilave edin.Kirmizi biber, Karabiber serpistirin, en ustunede etleri siralayin.İsterseniz en ustune dilimlere kesilmis kuyruk yaglari koyun.Tepsiye kullenmis sac kapatin, Üstune kor komurleri siralayin ve hafif ateste pisirin. BU ESKİ BİR TARİFMİŞ. GÜNÜMÜZDE FIRINDA DA HAZIRLANABİLİYOR.RUMELİLİ SOYDAŞLARIMIZIN BU YEMEĞİ GÖLLER YÖRESİ BÖLGESİNDE DE AYNI YOLLA HAZIRLANMAKTA...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.