Mantarlı Dana |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı DanaMantarlı Dana Tarifi - Mantarlı Dana Yapılışı - Mantarlı Dana Nasıl Yapılır - Mantarlı Dana Malzemeleri ![]() İçindekiler: 750 gr Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı 3 çorba kaşığı zeytinyağı 3 adet orta boy soğan (ince piyaz doğranmış) 1 çorba kaşığı un 425 ml kırmızı şarap 350 ml et suyu (kaynar) 150 gr mantar (büyükleri iri doğranmış) Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Tarif: • Zeytinyağından bir çorba kaşığı ayırın Kalan zeytinyağını ısıtıp, etleri katın Hızlı ateşte ve karıştırarak, etler hafif kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 6-7 dak soteleyin Bir tabağa alıp, sıcak tutun![]() • Tavaya kalan zeytinyağını koyup, soğanları katın Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar hafif kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 6-7 dak soteleyin Karıştırmaya devam ederek, etleri katın ve unu serpip, 1-2 dak daha soteleyin![]() • Karıştırmaya ara vermeden şarap ve et suyunu ilave edin Tuz ve karabiber serpip, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 60-70 dak pişirin Yemeğin suyu azalıp, çok koyulaşırsa biraz daha kaynar su ilave edin![]() • Mantarları ekleyip, 10 dak daha pişirin Sıcak servis yapın
|
|
|
|