![]() |
Mantarlı Dana
Mantarlı Dana Tarifi - Mantarlı Dana Yapılışı - Mantarlı Dana Nasıl Yapılır - Mantarlı Dana Malzemeleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg İçindekiler: 750 gr Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı 3 çorba kaşığı zeytinyağı 3 adet orta boy soğan (ince piyaz doğranmış) 1 çorba kaşığı un 425 ml kırmızı şarap 350 ml et suyu (kaynar) 150 gr mantar (büyükleri iri doğranmış) Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Tarif: • Zeytinyağından bir çorba kaşığı ayırın. Kalan zeytinyağını ısıtıp, etleri katın. Hızlı ateşte ve karıştırarak, etler hafif kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 6-7 dak. soteleyin. Bir tabağa alıp, sıcak tutun. • Tavaya kalan zeytinyağını koyup, soğanları katın. Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar hafif kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 6-7 dak. soteleyin. Karıştırmaya devam ederek, etleri katın ve unu serpip, 1-2 dak. daha soteleyin. • Karıştırmaya ara vermeden şarap ve et suyunu ilave edin. Tuz ve karabiber serpip, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 60-70 dak. pişirin. Yemeğin suyu azalıp, çok koyulaşırsa biraz daha kaynar su ilave edin. • Mantarları ekleyip, 10 dak. daha pişirin. Sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.