İspanaklı Kuşbaşı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı KuşbaşıIspanaklı Kuşbaşı Tarifi - Ispanaklı Kuşbaşı Yapılışı - Ispanaklı Kuşbaşı Nasıl Yapılır - Ispanaklı Kuşbaşı Malzemeleri ![]() İçindekiler: 500 gr Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı 1 çorba kaşığı köri salçası 200 gr basmati pirinci (unlu suyu gidinceye kadar yıkanmış) 400 ml et suyu veya piliç suyu 200 gr ıspanak (sadece yaprakları, iri doğranmış) Tarif: • Köri salçasını kalın dipli bir tavada ve hafifçe karıştırarak 1-2 dak ısıtın Karıştırmaya devam ederek etleri katın Hızlı ateşte, etlerin her tarafı hafif kahverengi oluncaya kadar soteleyin![]() • Pirinç ve et suyunu ilave edip, hafifçe karıştırın Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın Ateşi kısıp, tavaya kapak kapatın Pirinç suyu çekinceye kadar, yaklaşık 15 dak pişirin![]() • Ispanak yapraklarını ekleyip, harmanlayın 5 dak dinlendirip, servis yapın
|
|
|
|