![]() |
İspanaklı Kuşbaşı
Ispanaklı Kuşbaşı Tarifi - Ispanaklı Kuşbaşı Yapılışı - Ispanaklı Kuşbaşı Nasıl Yapılır - Ispanaklı Kuşbaşı Malzemeleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg İçindekiler: 500 gr Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı 1 çorba kaşığı köri salçası 200 gr basmati pirinci (unlu suyu gidinceye kadar yıkanmış) 400 ml et suyu veya piliç suyu 200 gr ıspanak (sadece yaprakları, iri doğranmış) Tarif: • Köri salçasını kalın dipli bir tavada ve hafifçe karıştırarak 1-2 dak. ısıtın. Karıştırmaya devam ederek etleri katın. Hızlı ateşte, etlerin her tarafı hafif kahverengi oluncaya kadar soteleyin. • Pirinç ve et suyunu ilave edip, hafifçe karıştırın. Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısıp, tavaya kapak kapatın. Pirinç suyu çekinceye kadar, yaklaşık 15 dak. pişirin. • Ispanak yapraklarını ekleyip, harmanlayın. 5 dak. dinlendirip, servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.