ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   İspanaklı Kuşbaşı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194623)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:40 AM

İspanaklı Kuşbaşı
 
Ispanaklı Kuşbaşı Tarifi - Ispanaklı Kuşbaşı Yapılışı - Ispanaklı Kuşbaşı Nasıl Yapılır - Ispanaklı Kuşbaşı Malzemeleri

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


İçindekiler:

500 gr Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı

1 çorba kaşığı köri salçası

200 gr basmati pirinci (unlu suyu gidinceye kadar yıkanmış)

400 ml et suyu veya piliç suyu

200 gr ıspanak (sadece yaprakları, iri doğranmış)


Tarif:

• Köri salçasını kalın dipli bir tavada ve hafifçe karıştırarak 1-2 dak. ısıtın. Karıştırmaya devam ederek etleri katın. Hızlı ateşte, etlerin her tarafı hafif kahverengi oluncaya kadar soteleyin.

• Pirinç ve et suyunu ilave edip, hafifçe karıştırın. Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısıp, tavaya kapak kapatın. Pirinç suyu çekinceye kadar, yaklaşık 15 dak. pişirin.

• Ispanak yapraklarını ekleyip, harmanlayın. 5 dak. dinlendirip, servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.