Şinitzel Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şinitzel Tarifibiftek nasıl pişirilir - şinitzel nasıl pişirilirMalzemeler: 1 Kg Biftek ( Tavuk göğsü de olabilir )5 Çorba kaşığı galeta tozu 3 Çorba kaşığı un 3 Yumurta Tuz ve karabiber 1 çay bardağı sıvı yağ Hazırlanışı: 1-Bifteklerin iki tarafı da tuzlanıp biberlenir ![]() 2-Biftekler önce elenmiş una, sonra çırpılmış yumurtaya, sonra da galeta tozuna bulanıp elle bastırılarak üzerine iyice yapışması sağlanır ![]() 3-Kızgın yağda kızartılıp yanında patates tava ve salata ile servis yapılır ![]() Not: Biftekler bir gece soğan suyunda bekletilirse daha lezzetli olur alıntı |
|
|
|