![]() |
Şinitzel Tarifi
biftek nasıl pişirilir - şinitzel nasıl pişirilirMalzemeler:
1 Kg. Biftek ( Tavuk göğsü de olabilir.) 5 Çorba kaşığı galeta tozu 3 Çorba kaşığı un 3 Yumurta Tuz ve karabiber 1 çay bardağı sıvı yağ Hazırlanışı: 1-Bifteklerin iki tarafı da tuzlanıp biberlenir. 2-Biftekler önce elenmiş una, sonra çırpılmış yumurtaya, sonra da galeta tozuna bulanıp elle bastırılarak üzerine iyice yapışması sağlanır. 3-Kızgın yağda kızartılıp yanında patates tava ve salata ile servis yapılır. Not: Biftekler bir gece soğan suyunda bekletilirse daha lezzetli olur. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.