Peynirli Biftek Nasıl Pişirilir |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Biftek Nasıl PişirilirPeynirli Biftek - Biftek Nasıl Pişirilir - Biftek Tarifi Malzemeler: -8 biftek -200 gr gravyer veya kaşar peyniri-2 kaşık tereyağ veya margarin -1 soğan, tuz ve karabiber Tarifi: 1- Soğan rendelenir Suyu alınıp tuz ve karabiber atılır Etler batırılıp ağız kapalı olarak bir gece buzdolabında dinlendirilir![]() 2- Peynir ve yağ bir tencereye konur Kaynar su bulunan başka bir kabın üzerinde veya çok hafif ateşte eritilir![]() 3- Biftekler alevsiz kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada pişirilir Kurumaması için önce bir yüzleri sonra öteki tarafları pişirilir![]() 4- Sıcak sıcak üzerine erimiş peynir dökülür ![]() Not: Yanına garnitür olarak sebze soteleri, patates tava ve pilav da konabilir alıntı |
|
|
|