ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Peynirli Biftek Nasıl Pişirilir (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194568)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:50 AM

Peynirli Biftek Nasıl Pişirilir
 
Peynirli Biftek - Biftek Nasıl Pişirilir - Biftek Tarifi


Malzemeler:


-8 biftek


-200 gr. gravyer veya kaşar peyniri


-2 kaşık tereyağ veya margarin


-1 soğan, tuz ve karabiber


Tarifi:


1- Soğan rendelenir. Suyu alınıp tuz ve karabiber atılır. Etler batırılıp ağız kapalı olarak bir gece buzdolabında dinlendirilir.


2- Peynir ve yağ bir tencereye konur. Kaynar su bulunan başka bir kabın üzerinde veya çok hafif ateşte eritilir.


3- Biftekler alevsiz kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada pişirilir. Kurumaması için önce bir yüzleri sonra öteki tarafları pişirilir.


4- Sıcak sıcak üzerine erimiş peynir dökülür.


Not: Yanına garnitür olarak sebze soteleri, patates tava ve pilav da konabilir.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.