Dereotlu Yoğurtlu Kuzu |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dereotlu Yoğurtlu KuzuKuzu Eti Nasıl Pişirilir - Dereotlu Yoğurtlu Kuzu Tarifi Malzemesi 1,5 kg süt kuzusu but eti 1 kaşık yağ 1 tatlı kaşığı tuz 2 baş soğan 1 çay bardağı su 2 demet dereotu 2 su bardağı yoğurt Tarifi İri kuşbaşı doğranan süt kuzusu butlarını yıkayıp yağla birlikte tencereye koyun Soğanları soyun ve bütün olarak tencereye ekleyin; tuzunu serpin Ortadan daha az ısıda, arada bir ıslatacak kadar sıcak su koyarak ve etler yumuşayıncaya değin 1-1,5 saat pişirin Etler pişince, incecik kıydığınız dereotunu üzerine yayın; şöyle bir karıştırın Yoğurdu iki-üç kaşık suyla iyice çırpın Dilerseniz sarmısak katın ve sos kabında servis yapın alıntı |
|