Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dereotlu, kuzu, yoğurtlu

Dereotlu Yoğurtlu Kuzu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dereotlu Yoğurtlu Kuzu



Kuzu Eti Nasıl Pişirilir - Dereotlu Yoğurtlu Kuzu Tarifi



Malzemesi


1,5 kg süt kuzusu but eti

1 kaşık yağ

1 tatlı kaşığı tuz

2 baş soğan

1 çay bardağı su

2 demet dereotu

2 su bardağı yoğurt

Tarifi


İri kuşbaşı doğranan süt kuzusu butlarını yıkayıp yağla birlikte tencereye koyun Soğanları soyun ve bütün olarak tencereye ekleyin; tuzunu serpin Ortadan daha az ısıda, arada bir ıslatacak kadar sıcak su koyarak ve etler yumuşayıncaya değin 1-1,5 saat pişirin


Etler pişince, incecik kıydığınız dereotunu üzerine yayın; şöyle bir karıştırın

Yoğurdu iki-üç kaşık suyla iyice çırpın Dilerseniz sarmısak katın ve sos kabında servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.