![]() |
Dereotlu Yoğurtlu Kuzu
Kuzu Eti Nasıl Pişirilir - Dereotlu Yoğurtlu Kuzu Tarifi
Malzemesi 1,5 kg. süt kuzusu but eti 1 kaşık yağ 1 tatlı kaşığı tuz 2 baş soğan 1 çay bardağı su 2 demet dereotu 2 su bardağı yoğurt Tarifi İri kuşbaşı doğranan süt kuzusu butlarını yıkayıp yağla birlikte tencereye koyun. Soğanları soyun ve bütün olarak tencereye ekleyin; tuzunu serpin. Ortadan daha az ısıda, arada bir ıslatacak kadar sıcak su koyarak ve etler yumuşayıncaya değin 1-1,5 saat pişirin. Etler pişince, incecik kıydığınız dereotunu üzerine yayın; şöyle bir karıştırın. Yoğurdu iki-üç kaşık suyla iyice çırpın. Dilerseniz sarmısak katın ve sos kabında servis yapın. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.