![]() |
Dijon Usulü Dana Pirzolası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dijon Usulü Dana PirzolasıPirzola - Dana Pirzolası Tarifi - Dijon Usulü Dana Pirzolası Nasıl Yapılır - Izgara Pirzola Malzemeler dana pirzolası (her biri 175-200 g bütün yağları alınmış) 3 çorba kaşığı kapari (süzdürülüp, kıyılmış) 2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 2 tatlı kaşığı Dijon hardalı (ya da hardal) 1 tatlı kaşığı tarhun bir tutam karabiber (taze çekilmiş) birkaç taze tarhun dalı (isteğe bağlı) Tarifi Kapariler, zeytinyağı, limon suyu, Dijon hardalı (ya da hardal), tarhun ve karabiberi bir kâsede iyice çırpıp, dana pirzolalarının her iki yüzlerini bu karışıma iyice bulayın ![]() ![]() Pirzolaları kaptan alıp, fırın ızgarasının altına yerleştirerek (bırakacakları suyun toplanması için, ızgaranın altına bir tepsi yerleştirin), her iki yüzlerini 10'ar dakika (arada sık sık, üstlerine kapta kalan, içinde bekledikleri karışımdan sürün) ızgara edin ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|