ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Dijon Usulü Dana Pirzolası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194563)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:50 AM

Dijon Usulü Dana Pirzolası
 
Pirzola - Dana Pirzolası Tarifi - Dijon Usulü Dana Pirzolası Nasıl Yapılır - Izgara Pirzola


Malzemeler


dana pirzolası (her biri 175-200 g bütün yağları alınmış)

3 çorba kaşığı kapari (süzdürülüp, kıyılmış)

2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı

2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)

2 tatlı kaşığı Dijon hardalı (ya da hardal)

1 tatlı kaşığı tarhun

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

birkaç taze tarhun dalı (isteğe bağlı)


Tarifi


Kapariler, zeytinyağı, limon suyu, Dijon hardalı (ya da hardal), tarhun ve karabiberi bir kâsede iyice çırpıp, dana pirzolalarının her iki yüzlerini bu karışıma iyice bulayın. Sonra pirzolaları pek derin olmayan bir kaba yan yana yerleştirip, üstlerine kâsede kalan karışımı boşaltın ve kabın üstünü örterek, serin bir yerde 2 saat bekletin (bekletme süresinin bitimine 10 dakika kala fırınınızın ızgarasını yakın).



Pirzolaları kaptan alıp, fırın ızgarasının altına yerleştirerek (bırakacakları suyun toplanması için, ızgaranın altına bir tepsi yerleştirin), her iki yüzlerini 10'ar dakika (arada sık sık, üstlerine kapta kalan, içinde bekledikleri karışımdan sürün) ızgara edin. Sonra pirzolaları ve tepsiyi fırından alıp, 4 servis tabağına 1'er pirzola yerleştirin. Tepsideki pişme suyunu üstlerine gezdirip, taze tarhun dallarıyla süsleyerek (isteğe bağlı), servis yapın.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.